28 Ekim 2009 Çarşamba

fazla teknoloji sorunsalı

hayatımızın her alanında teknoloji ve/veya teknolojik araç-gereçler ile içli dışlı yaşıyor veya yaşamak zorunda kalıyoruz.şimdilerde durum iyigibi dursa da ileride başımıza büyük belalar açacak gibi geliyor bana.


örneğin 7'den 70'e  herkesinkullandığı cep telefonu, bilgisayar... kendi adıma cep telefonu kullanmaya başlamadan öncesine kadar evde rehberdeki (evet bir ev klasiği olan rehber, her evde vardır ya hani telefonun yanında durur, kanka misali) bütün telefon numaralarını ezbere bilirdim, tek yapmanız gereken isim söylemekti. hatta söylenilen numaralar bile beynimin bir köşesinde depolanırdı. oysa şimdi kendi cep telefonu numaramı bile güç bela ezberliyorum (nihayet bir yılın sonunda ezberledim sanırım) isim, resim, kişi, adres, vs. hafizam haliyle bitti.


insan işte, kolaylığa alıştıkça üşengeçleşiyor. ne zorun var bu teknolojik rahat götüne mi battı diyenler için şöyle bir öngörüm var; 


pek uzak olmayan bir zaman diliminde rahat değil de tuvaletten çıkacak fırça götümüze batmakla kalmayıp, göt içini tahriş bile edecek.

Hiç yorum yok: